Nürburgring

Nurburgring

Nürburgring är en av Europas populäraste racebanor där vem som helst kan besöka med sin bil för att få köra på banan. Racebanan ligger i södra Tyskland, hjärtat av Europeisk racing. Du som är bil- och racingintresserad har säkert sett klistermärket som föreställer Nürburgring på bakluckan av en snabb bil, vilket innebär att den bilen varit just där och kört på den banan. Det är alltså en prestigesak att ha kört sin bil på Nürburgring och något som alla racetokiga personer borde testa på.

En weekendresa till Tyskland med temat racing

Nürburgring erbjuder övernattning på sitt egna, exklusiva hotell och utöver bilar och racing så finns det mängder av roliga saker att uppleva på denna Tyska ort. Ett tips är att åka till Nürburgring tillsammans med ett antal vänner, dela på ett rum och köra på banan, det ger en rolig upplevelse för livet och en prestigeladdad upplevelse som man kan stoltsera med.

På Nürburgring arrangeras det en rad stora tävlingar som DTM, drift tävlingar, Porsche Cup och mycket mer. Genom att boka banan och hotellet i samband med dessa så kan man få en fulländad upplevelse av racing.

Körning, utbildning och kostnader

Man kan boka in sig på olika körningar, utbildningar och evenemang som kostar allt mellan 100 Euro till över 2000 Euro. Utöver att köra med egen bil så kan man hyra allt från formelbilar till snabba standardbilar som Renault Clio RS, Toyota GT, VW Scirocco och mycket mer. Om man inte vill eller vågar köra själv första gången så kan man få åka med en erfaren förare runt banan. För dig som vill lära dig mer om racing så finns det även nyttiga utbildningar att gå på.

Banorna på Nürburgring

Nürburgring har två racebanor i en kan man säga, Grand Prix och Nordschleife. . Det är viktigt att hålla koll på deras hemsida då det förekommer att en eller båda av banorna är stängda, därför är det också rekommenderat att man bokar körning innan man reser för att försäkra sig om att det är öppet.

Nürburgring

Lär dig de farliga delarna

Båda banorna har kurvor och delar som är allmänt kända för avåkningar och olyckor. Vi rekommenderar att du lär dig dessa innan du kör ner så att du slipper överraskningen av att bilen sladdar rakt in i sargen. Det är både onödigt och dyrt att frakta hem sin trasiga bil och att e.v skada sig på köpet.

Läs mer om Nürburgring och banorna på hemsidan.