Spela på bilsport

spela på nascarFör den som vill spela på bilsport och annan motorsport finns det många olika spelsajter att välja mellan, såsom Betsson, NordicBet, Betsafe, SuperLenny, Betway, Bet365, Expert och Unibet.

Det exakta utbudet varierar förstås mellan de olika sajterna, så det kan vara idé att registrera sig hos flera stycken så att man får ta del av ett större utbud. Om det till exempel är så att Betsson inte erbjuder spel på NASCAR Sprint Cup kanske man har större tur hos Bet365, och om Bet365 inte har några bra erbjudanden för Svenska Rallyt kan man klicka sig vidare till NordicBet, och så vidare.

Välkomsterbjudanden

De flesta sajter som erbjuder sportvadslagning för bilsport har ett eller flera välkomsterbjudanden för nya medlemmar. Det kan till exempel röra sig om insättningsbonus eller ”riskfria” spel.

Insättningsbonusar brukar vara kopplade till storleken på din första insättning, till exempel 100% bonus upp till 1 000 kronor när du gör din första insättning. Klicka här för att få veta mer om insättningsbonusar.

Vad gäller ”riskfria” spel så kan de ha lite olika utformning, men en vanlig konstruktion är att du får pengarna tillbaka om du förlorar din första satsning. Man brukar dock i princip aldrig få pengarna tillbaka i kontanter, utan man får pengarna tillbaka i form av bonuspengar. Det brukar finnas ett tak för hur mycket man kan få tillbaka som mest, och det brukar också finns krav på hur pass ”säkra” satsningar man kan göra med sina bonuspengar. Satsningar till riktigt låga odds brukar inte räknas mot omsättningskravet för bonuspengarna. Det som marknadsförs som ”riskfritt” spel är alltså inte särskilt riskfritt, eftersom du riskerar att förlora kontanter och bara få bonuspengar som kompensation.

FIA Formula One World Championship

f1FIA Formula One World Championship körs med specialkonstruerade ensitsiga formelbilar som är konstruerade i enlighet med FIA:s regler för Formel 1 (F1). Akronymen FIA står för Fédération Internationale de l’Automobile, det vill säga Internationella Bilsportförbundet.

Alla Formel 1-tävlingar ingår i världsmästerskapet för F1 och kallas för Grands Prix. Deltagarna samlar poäng i de olika loppen, och poängen för varje deltagare summeras sedan för att kora en vinnare för hela säsongen.

FIA Formula One World Championship är ett extremt välkänt och populärt evenemang, och det brukar gå att spela både på den enskilda loppa och på hur det ska gå under säsongen i helhet. De lopp som ingår brukar tevesändas i en lång rad olika länder, något som har bidragit till intresset för att spela på dem. År 2010 sågs säsongen av över 520 miljoner tevetittare.

NASCAR Sprint Cup Series

Sprint Cup Series är en av flera motorsportserier som arrangeras av National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR). NASCAR har sin bas i USA men loppen i Sprint Cup Series brukar tevesändas i cirka 150 olika länder världen över. Att spela på NASCAR Sprint Cup Series är därför inte något som bara lockar personer från USA.

År 2011 genomfördes flera viktiga regeländringar för tävlingen. Poängsystemet förenklades, så att vinnaren av ett lopp får 43 poäng, tvåan får 42 poäng, trean får 41 poäng, och så vidare. Vinnaren får dessutom 3 bonuspoäng. Att leda ett varv ger 1 bonuspoäng, och den förare som ledde flest varv sammanlagt under loppet får också bonuspoäng för detta.

Svenska rallyt (Rally Sweden)

Svenska rallyt (Rally Sweden) är Sveriges största rallytävling, och den är en av tävlingarna i Rally-VM (WRC). Svenska rallyt körs traditionsenligt i Värmland, och har sina rötter i Midnattssolsrallyt som hade premiär år 1950. Det var dock endast under perioden 1950 – 1964 som det var ett sommarlopp, sedan dess har det alltid varit ett vinterlopp. Flygfältet i Hagfors är servicecentrum för Svenska rallyt.